Jídlo: Odkud a jak se dostává na náš stůl
Andrea Minoglio, Federico Mariani
Doprava zdarma
při nákupu nad 799 Kč
Doručujeme
po celém Česku i zahraničí
Zboží můžete vrátit
do 14 dní bez udání důvodu
Pozoruhodné příběhy s krásnými ilustracemi o původu surovin a výrobě produktů, které potom jíme nebo pijeme.
Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl.
Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme.
Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?
Bibliografické údaje
ISBN | 978-80-7508-743-0 |
Vazba | pevná, šitá vazba, matné lamino |
EAN | 9788075087430 |
Formát | 240 x 300 mm |
Stránky | 72 |
Vydání | 1 |
Vydáno | 16. 6. 2022 |
Doporučujeme
Naposledy jste si prohlédli
- 99 % zboží skladem
- 500+ titulů
- 54 jazyků
- 27 let zkušeností