JÍDLO - Odkud a jak se dostává na náš stůl
Doporučujeme
Bestseller

JÍDLO - Odkud a jak se dostává na náš stůl

Andrea Minoglio, Federico Mariani

book
Tištěná kniha
Skladem U vás nejdřív 25. 11. question
229 Kč
329 Kč -30 % question

delivery car

Doprava zdarma
při nákupu nad 799 Kč

delivery package

Doručujeme
po celém Česku i zahraničí

delivery arrow

Zboží můžete vrátit
do 14 dní bez udání důvodu

Pozoruhodné příběhy s krásnými ilustracemi o původu surovin a výrobě produktů, které potom jíme nebo pijeme.

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl.

Kde a jak získáváme suroviny

Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme.

Odkud se bere čokoláda, vanilka nebo popcorn?

Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?

Bibliografické údaje

ISBN978-80-7508-743-0
Vazbapevná, šitá vazba, matné lamino
EAN9788075087430
Formát240 x 300 mm
Stránky72
Vydání1
Vydáno16. 6. 2022
  • 99 % zboží skladem
  • 500+ titulů
  • 54 jazyků
  • 27 let zkušeností